Skip to main content

Бавария – идеалното място за работа и пътуване

Uncategorized

Бавария е една от най-популярните туристически дестинации в Германия. Градовете в страната привличат хиляди туристи всяка година. В същото време провинцията Бавария е една от най-проспериращите в Германия, където има силно развита индустрия. Пазарът на труда непрекъснато се развива и предлага стотици работни места в различни сфери на дейност. Ако търсите работа в Германия, Бавария е един от регионите, в които можете да се реализирате успешно.

 

Сред най-големите и най-красивите градове в Бавария са Мюнхен и Нюрнберг.

 

Мюнхен

Град Мюнхен привлича туристи от цял свят, както и посетители от Германия. Космополитната атмосфера на града се съчетава с традиционната атмосфера, където хората могат да видят популярни фестивали с традиционните облекла – Lederhosen и Dirndl.

 

Има редица музеи и галерии от световна класа, както и превъзходни паркове като Английската градина.

 

Повечето музеи, паметници, дворци и църкви се намират в Innenstadt (вътрешността на града), което прави града лесен за разглеждане пеша. Мюнхен също има добре организирана система за обществен транспорт, която улеснява достъпа до туристическите атракции.

 

Нюрнберг

Той е вторият по големина град в Бавария и е важен индустриален и търговски център. Това е един от градовете, които претърпяват огромно разрушение по време на Втората световна война, но по-късно е възстановен.

 

Altstadt (Старият град) предава средновековната атмосфера на града, със защитни стени, стари сгради, готически църкви и фонтани, които впечатляват със своите украшения и орнаменти.

 

Една от най-важните забележителности на града е Кайзербург (императорски замък), чието строителство започва през 12-ти век и се състои от три архитектурни компонента.


Вюрцбург

В град Вюрцбург се намира дворецът Residenz, един от най-големите барокови дворци в Германия, с много богат интериори и най-големите произведения на венецианския художник Tiepolo, изрисувани по таваните на двореца.

 


Аугсбург

Разположен на 50 км от Мюнхен, Аугсбург е кръстен на император Август. Най-важното развитие на града се е случило през Средновековието. Аугсбург впечатлява с възрожденските акценти и живописни ваканционни къщи.

 

 

 

Искате ли да работите в Германия?

Silverhand Ви предлага много възможности за работа!

Вижте офертите, предлагани на нашия уебсайт: www.silverhand.bg

Свържете се с нас на телефон: +359 877 600 657 или +359 876 543 150

Изпратете ни своята автобиография на имейл адрес: rabota@silverhand.eu