Skip to main content

Къде се тества за Covid-19 в Германия?

Uncategorized

Коронавирусът отдавна се е разпространил по всички континенти. Броят на случаите варира в зависимост от държавата, вълната и настоящите мерки за ограничаване. Можете да намерите общ преглед на актуалните данни в Германия и по света в интерактивната карта на живо на медийната група Funke. Това Ви дава представа за това кои региони в света са най-засегнати и как се развива статистиката. Налага се да се правят тестове за Covid-19. Къде се тества за Covid-19 в Германия?

Правила за влизащите в Германия от рискови райони:

  • Лицата да представят предварителна дигитална регистрация на www.einreiseanmeldung.de, или съответно на хартиен носител
  • Отрицателен  тест за корона вирус не по-стар от 48 часа
  • и да се карантинират за период от 10 дни.

Хората, влизащи в Германия, които са били в район с висок риск от инфекция или в район с определени варианти на вируса през последните 10 дни, трябва да докажат отрицателен резултат от теста при влизане. Доказателство трябва да се представи на транспортната компания или на  отговорния здравен орган при поискване.  Тестът е задължителен за пътници над  6-годишна възраст.

В повечето федерални провинции тестът в момента е задължителен за завръщащите се от рисковите райони. Всеки, който влиза в Германия, трябва или да има отрицателен тест за корона – който по правило не трябва да е по-стар от 48 часа – или да бъде тестван веднага след пристигане.
Освен това пътуващите от рискови райони трябва да преминат в 10-дневна карантина, независимо от резултата от теста.

Центрове за тестване

Летища

Желаещите да тестват могат да бъдат тествани на много летища срещу заплащане, например във Франкфурт. Само в Бавария тестовете Sars-CoV ще останат безплатни за хората с адресна регистрация. Ако искате или трябва да бъдете тествани, трябва да планирате съответното време. Поради регламента може да има по-дълги времена на изчакване.  По-подробна информация относно възможностите за тестване можете да получите на официалните сайтове на главните летища в Германия: Берлин, Франкфурт, Хамбург, Мюнхен, Дюселдорф, Щутгарт.

По населени места

Бърза и лесна информация за тестване на място можете да получите, като се обадите на 116 117 или в Интернет на адрес https://eterminservice.de/terminservice, като въведете пощенския код на Вашето населено място.

По Федерални провинции

Детайли относно местата, където можете да запазите час за тест в отделните провинции можете да намерите тук: Бавария, Бранденбург, Баден-Вюртемберг, Бремен, Берлин, Хамбург, Хесен,   Мекленбург-Предна Померания, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Рейнланд-Пфалц, Саарланд, Саксония, Саксония-Анхалт,  Шлезвиг-Холщайн, Тюрингия.

Регистрация за ваксинация

Запазването на час за ваксина вече е възможно на  https://www.impfterminservice.de/impftermine

Представената информация изглежда ли полезна за вас?

Споделете нашата статия с други приятели!

Мислили ли сте да кандидатствате за работа в чужбина?

Специалистите за подбор на персонал на Silverhand ще ви помогнат да получите сигурна работа бързо!

Работете чрез Silverhand в чужбина!

Вижте актуалните оферти, предлагани на нашия уеб сайт: www.silverhand.bg

Изпратете ни своята автобиография на имейл адрес: rabota@silverhand.eu

Следвайте ни в социалните мрежи: facebook.com/silverhand.bulgaria