Skip to main content

Как да кандидатствате за работа

Uncategorized

Светът се променя, пазарът на труда става все по-динамичен, заедно с това и предложенията за работа стават все по-атрактивни, по-многобройни и по-достъпни. Глобализацията очертава нови по-широки хоризонти, отвъд границите на собствената ни държава.

 

Независимо дали търсите работа в България или чужбина е важно да представите себе си по най-подходящия начин.

В ерата на комуникациите и интернет връзките най-голямо разнообразие от предложения за работа можем да намерим онлайн.

 

Предлагаме Ви някои основни стъпки как да кандидатствате за работа по избрана от Вас позиция:

  • За да кандидатствате, напишете първо своята автобиография, която да отрази компетенциите и професионалните Ви умения. Прикачете актуална паспортна снимка.

 

  • Ако нямате подготвена до момента професионална автобиография, на нашата интернет страница silverhand.bg можете да намерите образец, който да попълните.

 

  • Следващата стъпка е кандидатстването. То може да бъде през портал за работа или като изпратите директно имейл до работодателя с прикачен файл.  

 

  • Ако имате препоръки и референции, дипломи и сертификати за определени квалификации, винаги е добре да ги изпратите заедно с автобиографията Ви.

 

  • Прави добро впечатление ако напишете кратък текст, в който да изтъкнете защо кандидатствате за конкретната позиция, каква е Вашата мотивация да изпълнявате посочените дейности.

 

  • Не пропускайте да оставите актуални данни за контакт с Вас: телефон, емейл адрес, профили в социални мрежи (Facebook, LinkedIn, Twitter).